Izbornik

Informacije

O ljubimcima

Fluval FX6

A219

Vanjski filter za akvarije do 1500 L

Više detalja

2 355,00 kn

Fluval filter kanister FX6 nudi neusporedivu moć filtriranja, maksimalnu raznovrstost i nevjerojatnu kontrolu u finom prilagođavanju karatkeristika vode. Naš sistem u više razina omogučuje Vam da slažete materijale za filtriranje u točno određenim razinama koji najviše odgovaraju Vašem akavriju. Time Vam daju fleksibilnost u stvaranju i održavanju idealnih uvjeta za Vaše ribe.

Njegov veliki kapacitet i snažni integrirani motor procesira i recirkulira u potpunosti 2130 litara vode svaki sat, omogućavajući Vam točno određene uvjete vode za akvarij do veličine od 1500 litara uz vrlo malu potrošnju energije. Zahvaljujući produživoj usisnoj cijevi, fiter se može podesiti da odgovara većini akvarija na tržištu. Sadrži do 5.9 litara materijala, a opet je dovoljno kompaktan da stane u gotovo svaki ormarić od akvarija. Sa Fluvalovom Smart Pump tehnologijom, ovaj samopokretački sustav nudi jednostavan rad Ukopčaj-i-pokreni. Pri uključenju kanister se napuni vodom, pauzira da bi evakuirao zrak, trenutačno započne proces filtriranja i nastavlja filtrirati dok se ne iskopča. Svakih 12 sati filter će pauzirati da bi izbacio zrak koji se zatoči u sistemu- kako bio održao vakum potreban za maksimalnu efikasnost.

FX6 filteri nude raznovrsnost u kombiniranju mehaničkih, bioloških i kemijskih filtracijskih kapaciteta. Ova raznovrsnost Vam omogučava da prilagodite Vaše akvarijske uvjete kako bi zadovoljili posebne potrebe jedinstvenih kolekcija riba i biljaka. Filter sadrži unaprijed određene materijale za filtriranje koji nude najbolje performanse u većini akvarija. No, imate opciju odabira različitih materijala ili redoslijeda materijala, ako to želite.

FX6 filter također nudi nusporedivu lakoću i u drugim značajkama: klik-fit konektor koji se samo pritisne; AquaStop ventile radi kojih možete redovito održavati filter bez da izgubite vakum, nema potrebe za otkapčanjem crijeva; inovativne ručke kojima možete izvaditi sve košare odjednom kako biste ih očistili ili izmijenili; i ispusni ventil i crijevo kojima možete jednostavno isprazniti kanister, nema potrebe za nošenjem teškog kanistera punog vode.

FX6 Filter odvodi vodu i ostatke nečistoća kroz usisnu košaru koja se ne može začepiti, potom ju šalje kroz tri razine pjene koje zarobe čestice. Moćna pumpa šalje vodu kroz više razina materijala koji su unaprijed određeni od strane proizvođača za osnovnu filtraciju u preporučenom redoslijedu košara kako bi Vama uštedili vrijeme i eliminirali nagađanja. Kako voda teče nazad u akvarij, dizajn izlazne brizgalice raspršuje vodu u više smjerova stvarajući struju koja pomaže u razgradnji otpada i spriječava da se otpad nataloži. Sve za kontinuirani tok čiste vode.
 

 • AquaStop ventili - čine održavanje jednostavnim jer omogućavaju da zaustavite tok vode sa jednostavnim okretajem poluge ventila za 90 stupnjeva. To znači da možete odvojiti crijevo od filtera u jednom koraku. Poluga se također može koristiti i za regulaciju toka vode bez opasnosti za motor i njegove komponente. Priložena su dva ventila: jedan ulazni i jedan izlazni.
 • Klik-fit konektori - dizajnirani za jednostavno i brzo postavljanje i održavanje bez kapanja vode. Samo pritisnete usisne i izlazne priključke (Aquastop ventile i priloženo crijevo) prema dolje. Kada čujete klik, znate da je veza sigurna i nepropusna.
 • Patrone košara sa materijalima - srce Fluvalovog filtriranja na više razina. Ove košare velikih kapaciteta omogućuju Vam da složite materijale za filtriranje u točno određenoj kombinaciji koja će najbolje raditi za Vaš akvarij. Svaka košara je obložena pjenastim umetkom i specifičnim materijalom za filtraciju kako bi dala najbolje performanse u Vašem akvariju. Instant T-ručke Vam omogućavaju da podignete i odvojite košare jednostavno, kako bi rutinsko održavanje bilo lako.
 • Kanister velikog kapaciteta - FX6 je kompaktan spremnik velikog kapaciteta koji procesira i recirkulira svih 2130 litara vode svaki sat i sadrži košare sa materijalima kapaciteta do 5.9 litara materijala. A opet, iako ogromnog kapaciteta, dovoljno je nizak (54cm) da stane ispod gotovo svakoga velikog akvarija.
 • SMART PUMP tehnologija - dizajnirana i projektirana za sigurnu filtraciju delikatne ravnoteže akvarijskog okoliša, Fluvalova FX6  Smart Pump tehnologija zapošljava ekoektroničku ploču za kontinuirano pračenje pumpe. Brzina i sila imepera se konstantno mjere kako bi se osigurao snažan izlaz i energetska učinkovitost. Smart Pump tehnologija je također ključna u izbacivanju zraka koji se može nakupiti u sustavu. Svakih 12 sati filter će pauzirati kako bi se zrak ispustio i time održavao maksimalnu filtracijsku učinkovitost.
 • Samopokretački instant sustav - sa FX6 nema ručnog pokretanja. Čim uključite filter, kanister se puni vodom iz akvarija. Pumpa 1 minutu, pauzira na 2 minute kako bi se zrak izbacio izsustava, potom trenutačno počinje proces filtriranja.
 • Ispusni ventil  - FX6 kanister sadrži ispusni ventil na dnu baze. Time je omogućeno pražnjenje kanister za održavanje prije prenošenja.
 • Usisna košara koja se ne može zaštopati - sa dugoljastim prorezima, FX6 usisna košara je oblikovana kako bi brže odvodila vodu. Prekrivena uskim zaslonom koje odbija ostatke je gotovo nezačepljiva, tako da se ne mogu nataložiti krute tvari koje mogu ometati tok vode.
 • Izlazna brizgalica u više smjerova - vrhovi izlazne brizgalice šalju čistu vodu u različitim smjerovima u sve kutove akvarija stvarajući struju koja pomaže u razgradnji otpada i spriječava da se otpad nataloži prije nego ga usisa ulazna cijev filtera. Sa više otpada koji pluta, manje taloga na dnu cijeli akvarij je čišći.

 

SPECIFIKACIJE FLUVALOVOG FX6

 • Kapacitet akvarija: 1500 litara
 • Izlaz pumpe: 3500 l/h
 • Mehanička površina (bijele spužve): 2100cm²
 • Biološki volumen: 5.9 l
 • Volumen filtera: 20 l
 • Cirkulacija filtera*: 2130 l/h
 • Visina glave (Hmax): 3.3m
 • Snaga (230-240V/50Hz): 41W